Crowdfunding

Oh sorry! De enige optie voor jouw dieet is nét op...

– De bediening in jouw favoriete tentje


Spontaan én onbezorgd genieten

Stel je even voor. Een mooie zomerse dag. Jullie wandelen gezellig door hartje Amersfoort. Al kletsend slenteren jullie door de binnenstad. Winkeltje in, winkeltje uit. Etalages kijken, even dat leuke jurkje passen, gewoon gezellig.

Of je wandelt met je gezin door de stad. Druk druk, want iedereen moet nieuwe spullen. School start weer en natuurlijk heeft er weer iemand een groeispurt gehad. Kleren, schoenen, nieuwe tas, kaftpapier. Winkel in, winkel uit.

Op een gegeven moment zouden jullie tussen al dat winkelen door lekker ergens neer willen strijken voor een stevige lunch of een kop thee met iets lekkers erbij. Gewoon even rust, even genieten, even samen. Je loopt langs een tentje, en spontaan kijk je elkaar aan. “Dit ziet er leuk uit!”

En dan slaat de realiteit toe. Voor velen van ons is spontaniteit geen begrip dat we verbinden met eten. Zomaar ergens neerploffen is een risico dat je niet wilt, niet kunt nemen op zo’n dag. Dus heb je je huiswerk gedaan. Nog voordat je
thuis de deur uit stapt weet je precies waar je gaat eten en hoe laat je daar mag aanschuiven. Je weet eigenlijk ook al wat je gaat eten, want jouw opties zijn beperkt. Met een voedselallergie of intolerantie is het leven al ingewikkeld
genoeg zonder “ Niet gereserveerd? Dan hebben we helaas geen plek voor je.” Of mijn persoonlijke favoriet: “Oh sorry, je enige optie is net op.”

KOSelig komt daar verandering in brengen.

Al onze gebak en lunch opties zijn gluten-, soja en koemelkvrij. Op een verdwaalde, doch goed gedocumenteerde, amandel na worden er ook geen noten gebruikt. En dat allemaal in hartje Amersfoort.

Al onze creaties zijn:

  • Glutenvrij
  • Sojavrij
  • Koemelkvrij

Daarnaast zijn veel van onze creaties bovendien

  • Notenvrij
  • Lupinevrij
  • Lactosevrij
  • Ei-vrij
  • Vegan
  • Geschikt voor het Low FODMAP dieet
  • Ketogeen

De naam

Ik zie het je denken. Wat een naam. Koselig is Noors. Het betekent niet alleen gezellig, knus en warm, maar staat ook voor veiligheid en geborgenheid, en voor samen genieten. Perfect dus.

Hoe ik er bij kom? Ik heb een aantal jaren in Oslo gewoond. Super koselig daar. Koselig spreek je overigens uit als ‘koesjlie’, met een “lange oe”. En Kos spreek je dan uit als ‘koes’, ook met een “lange oe”. Dat moet best even wennen, maar op een gegeven moment gaat het vanzelf. Die Noorse inslag vind je overigens overal in KOSelig terug. Van de gerechten tot de inrichting en de kindvriendelijke setting, alles heeft een Scandinavisch tintje. Het enige wat ik niet heb meegenomen zijn de prijzen!

En ik? Ik ben Mevrouw Koselig, ook wel bekend als Klasien de Jong. Ik ben 42 jaar en heb in de afgelopen jaren gewerkt in de klantenservice, de detailhandel en het onderwijs. Na wat tegenslagen in mijn privéleven en al het gedoe met dat ‘virus-dat-niet-genoemd-mag-worden” ben ik wel toe aan een nieuw avontuur. En aan taart en gezelligheid.
Mijn grote passie in het leven is anderen happy maken, en wat maakt mensen nou happier dan een lekkere bak thee, een heerlijk taartje of een stevige lunch waar je achteraf geen spijt van krijgt?

Help mee Amersfoort de Koseligste stad van Nederland te maken

Help jij mij om Koselig mogelijk te maken? Je krijgt er natuurlijk ook wat voor terug! Jij investeert, ik bak & richt in, jij komt straks genieten. Goeie deal, toch?

Direct via PayPal doneren

Lukt het niet via GoFundMe? Je kunt ook via onderstaande button met PayPal doneren. Ook dan krijg je gewoon een beloning voor je donatie. Heb je ook geen paypal? Neem dan even contact op. We komen er vast uit. Groetjes!

Kom langs!

Achter het Oude Stadhuis 7
3811 CH, Amersfoort


Maandag en dinsdag gesloten
Woensdag t/m zondag 10:00 - 17:00

Overig: KOSelig is gesloten op
donderdag 2 februari
17  t/m 22 februari

 

 


linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram